Bahçıvan Eski Kaşar 350 gr.
pastörize edilmiş sütten üretilir. Kaşarlar özel olarak tasarlanmış olgunlaştırma odasında bekletilerek has tat ve kokusunu elde eder. İyi bakteriler bakımından yoğun olan eski kaşar peyniri, probiyotik açıdan daha zengindir.
Eski kaşar içerisinde bulunan bakterilerin yaşlandırmayı geciktirdiği bilinmektedir. Özellikle yaşı ilerlemiş olanların eski kaşar peynirini tüketmesi önerilir. Akpınar Bahçıvan Eski Kaşar'ı kahvaltının yanı sıra diğer öğünlerde de afiyetle yiyebilirsiniz.
Hijyenik koşullarda ve el değmeden üretilen peynirler; besleyici ve lezzetlidir. Peynirin kalitesini etkileyen en önemli unsurların başında sütün taze olarak alınması, en uygun koşullarda korunması ve en hızlı şekilde işlenmesi gelmektedir. Bahçıvan Gıda'nın kendine ait süt toplama merkezleri bulunmaktadır. Üreticilerden alınan sütler en hızlı şekilde süt toplama merkezlerine aktarılır ve muhafaza edilir. Süt toplanma merkezlerinde ön kontrollerden geçen sütler tankerlere alınarak üretim tesislerine aktarılır. Burada sütün protein, yağ, kuru madde, laktoz miktarı, kimyasal madde ve antibiyotik madde kontrolü yapılmaktadır.
Üretim tesislerinde kontrollerden geçen sütler pastörizasyon işlemine tabi tutulur. Pastörizasyon sütteki var olması mümkün zararlı mikropların arınması için yapılan bir işlemdir. Pastörize edilmiş sütler yapılacak peynire göre özel işlemlerden geçmektedir.
Peyniri keserken, peynir bıçağı kullanılmalıdır ve bıçağın ıslatılması gerekmektedir. Bu peynirin düzgün kesilmesine yardımcı olacaktır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Bahçıvan Eski Kaşar 350 gr.
- Marka: Bahçıvan
- Ürün Kodu: Bahçıvan Eski Kaşar 350 gr.
- Stok Durumu: Stokta var