• Bağdat Kişniş

Kara Kimyon, Kişnişotu, Aşotu

Botanik Adı:

Coriandrum sativum

Yetiştiği Yerler:

Akdeniz kökenli M.Ö. 5000’li yıllarda insanların kullandığı bitki olma ihtimali bulunan kişniş sanskrit tabletlerinde, Mısır papürüslerinde, binbir gece masallarında ve İncil’de adı geçen bir baharattır. Akdeniz ülkelerinde yabani olarak yetişir. Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere, ılıman ve sıcak iklim bölgelerinde tarımı yapılır. Kaynak ülkeler; Rusya, Romanya, Bulgaristan, Fas, Hindistan, Meksika, Arjantin.

Türkiye’de doğal olarak bulunur. Meyvesi için bazı illerde (Denizli, Burdur, Gaziantep, Konya, Burdur, Mardin, Erzurum) tarımı yapılır.


Kullanım Alanları:

Meyveleri olgunlaştıktan sonra toplanarak güneşte kurutulur.

Akdeniz, Meksika, G. Amerika ve Hint mutfaklarında yaygındır: şekerli ürün, krema, yumuşak peynir, mantar, zencefilli ekmek, elma tatlısı, bisküvi, kek, kurabiye, çorbalar, salatalar, fasülye, dolma, et, tavuk, hoşaf. Türkiye’de baharat olarak kullanılır. Daha çok, üzeri şekerle kaplanan meyveler “kişniş şekeri” adıyla tüketilir.

Büyük Boy: 40g

Bağdat Kişniş

  • Marka: Bağdat Baharat
  • Ürün Kodu: Bağdat Kişniş
  • Stok Durumu:
    Stokta var

Benzer Ürünler

Bağdat Acı Kırmızı Biber..

Bağdat Acı Kırmızı Biber..

Botanik Adı:Capsicum frutensce..

Bağdat Dolma Baharı..

Bağdat Dolma Baharı..

Yenibahar ağırlıklı olmak üzer..

Bağdat Karanfil..

Bağdat Karanfil..

Kuru KaranfilBotanik Adı:Eugen..

Bağdat karbonat..

Bağdat karbonat..

Kullanım Alanları:Karbonat ham..

Bağdat Tarçın..

Bağdat Tarçın..

Kurfa Ağacı, DarçınBotanik Adı..

Etiketler: Bağdat Kişniş